Fjernvarmedeklaration

Forbrugerne skal oplyses om brændselssammensætningen i fjernvarmen

Alle fjernvarmeforsyninger skal oplyse forbrugerne om brændselssammensætningen i fjernvarmen. Det betyder at hvis man har flere varmekilder der virker med forskellige brændselstyper, såsom gas, el, biomasse eller måske spildvarme, så skal det oplyses hvor meget af hver type brændsel som hver enkelt kWh består af i gennemsnit over et år.

Det er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets bekendtgørelse nr. 734 af 23/05/2022 som beskriver reguleringen på området. Bekendtgørelsen er gældende bredt i forsyningssektoren, men for fjernvarmeværkerne er det specifikt kapitel 4 som er gældende.

I Hylling Energi & Projekt udfører vi beregningen for fjernvarmeværkerne og fastsætter rangeringen efter Energistyrelsens rangeringsmodel som ses herunder.

Rangeringsmodellen udregnes på baggrund af værkets CO2, CH4 og N2O emissioner.